رسیدن انفجاری به آب در ماه تا سال ۲۰۲۳

به گزارش نیوزتل معدنچیان فضایی می خواهند سطح ماه را برای برداشت آب منفجر کنند و این اتفاق می تواند در سال ۲۰۲۳ رخ دهد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، ما هم اکنون از موشک ها تنها برای رسیدن به ماه استفاده می نماییم، اما بزودی امکان دارد از آنها برای استخراج آب در این قمر هم استفاده نماییم.
بر مبنای یک متن به اشتراک گذاشته شده در وبسایت “Masten”، سه شرکت همچون “لونار اوت پست”(Lunar Outpost)، “هانی بی روبوتیکس”(Honeybee Robotics) و “مستن اسپیس سیستمز”(Masten Space Systems) درحال توسعه یک سیستم جدید با هدف استخراج یخ آب از ماه با استفاده از موشک هستند و این کار می تواند در سال ۲۰۲۳ اتفاق بیفتد.
تصور می شود مناطق قطبی ماه حاوی فراوان ترین ذخایر یخ آب، بخصوص در اعماق دهانه های بزرگتر باشند. طبق گفته مقامات ناسا، اگر فضانوردان آینده بتوانند این مواد گرانبها را برداشت کنند، امکان دارد در ساختن یک پایگاه استقرار دائمی انسان روی ماه موفق شویم.
بیشتر از اینکه از این آب برای زنده ماندن فضانوردان استفاده شود، استخراج یخ آب از سطح ماه، ما را قادر می سازد تا آنرا به هیدروژن و اکسیژن تجزیه نماییم و مواد اصلی برای سوخت موشک را بدست آوریم. به عبارت دیگر، یخ آب روی ماه می تواند به فضاپیماهای موجود در راه ورود به فضای عمیق مانند یک گودال کیهانی کمک نماید.
ناسا برای پیشبرد فناوری معدن کاوی و استخراج در ماه، پویشی به نام “Break the Ice Lunar Challenge” را تاسیس کرد که هدف آن اعطای ۵۰۰ هزار دلار به اغوا کننده ترین پیشنهادات در مرحله اول است که بزودی مهلت آن تمام می شود و برندگان آن در تاریخ ۱۳ اوت اعلام می شوند.
یکی از نخستین امیدهای کسب جایزه این پویش، سیستم ابداعی این سه شرکت است که از یک موتور موشکی تعبیه شده روی یک ماه نورد ۸۱۸ کیلوگرمی استفاده می نماید. هنگامی که این کاوشگر به منطقه ای غنی از یخ آب می رسد، موتور فعال می شود و شن و ماسه و خاک ماه را کنار می زند و می تواند یخ آب را از درون صخره های ماه بیرون بکشد.
طراحان این سیستم می گویند: پیشبینی می شود این سیستم حداکثر ۱۲ دهانه را در هر روز استخراج کند و ۱۰۰ کیلوگرم یخ آب از هر دهانه بدست آورد.
این یخ آب ها می توانند موتورهای موشکی را تأمین سوخت کنند و این سیستم را برای بیشتر از پنج سال قادر به فعالیت کنند.
اگر این طراحی از همه رقبا پیشی بگیرد، این سیستم استخراج موشکی احتمالاً از راه فرودگر قمری “مستن” به ماه می رسد.
نخستین مأموریت “مستن” به سطح ماه از فرودگر “XL-1” استفاده خواهد نمود که مقرر است در سال ۲۰۲۳ با موشک “فالکون ۹” شرکت “اسپیس ایکس” پرتاب شود. اگر همه چیز خوب پیش برود، این پرتاب علاوه بر آزمایشات ناسا، چندین محموله تجاری را هم به ناحیه قطب جنوب ماه خواهد برد.
شرکت “Lunar Outpost” کاوشگر را برای این سیستم طراحی می کند و می سازد و شرکت “Honeybee Robotics” هم از فناوری “PlanetVac” خود برای استخراج و انتقال یخ آب ماه استفاده می نماید.
به صورت خلاصه، حالا زمان بسیار جالبی برای جستجوهای فضایی است. علاوه بر ناسا و پروژه های تجاری مرتبط آن، چین و روسیه هم قصد دارند به صورت مشترک یک پایگاه دائمی در ماه بسازند و برنامه های بلند مدتی هم برای انجام همین کار در مریخ دارند.

منبع: