تولید مواد خوراکی مقاوم تر از بتن با ضایعات مواد غذایی

به گزارش نیوزتل محققان دانشگاه توکیو از تولید مواد خوراکی بسیار مستحکم با استفاده از ضایعات انواع مواد غذایی اطلاع داده اند. با اینکه این مواد از بتن هم قوی تر هستند، اما کماکان خوشمزه هستند.

به گزارش نیوزتل به نقل از نیواطلس، آمارهای سازمان ملل نشان داده است که سالانه ۱.۳ میلیارد تن ضایعات مواد غذایی در جهان تولید می شود. بخش زیادی از این ضایعات حاصل مصرف نشدن مواد غذایی در بازه زمانی مشخص شده و فاسدشدن آنها است.
تبدیل ضایعات مواد غذایی به موادخوراکی قابل مصرف و مستحکم از راه ترکیب آنها با نوعی جلبک دریایی حاصل می شود. سپس با فرآوری این ترکیبات مواد قویتر از بتن حاصل می شوند. محققان با استفاده از روشی که قبلاً برای ساخت مصالح ساختمانی با استفاده از پودر چوب به کار گرفته شده بود، ضایعات غذایی را با یکدیگر ترکیب کرده و در خلأ خشک کرده و سپس پودر کردند و سپس پودرها را آب و برخی چاشنی ها مخلوط کرده و محصول نهایی را در دمای بالا تحت فشار قرار دادند.
این ترکیب نهایی که در مقابل خم شدن مقاومت بالاتری نسبت به بتن دارد، طعم خویش را برای مدتی قابل قبول حفظ می نماید و برای یک دوره آزمایشی چهار ماهه در مقابل پوسیدگی، قارچ و حشرات مقاومت کرد.
حتی افزودن شکر و نمک بر مقاومت این ماده تأثیری نداشت.

منبع: