پژوهشگران آمریکایی ابداع کردند پهپادهایی که کارگردانی می کنند!

نیوزتل: پژوهشگران آمریکایی قصد دارند با آموزش پهپادها، آنها را در فیلمبرداری هنری به کار بگیرند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، پهپادهای تجاری می توانند از عهده انجام خیلی از کارهای خودکار برآیند اما یکی از کارهایی که توسط پهپادها صورت نمی گیرد، فیلمبرداری هنری است. گروهی از پژوهشگران “دانشگاه کارنگی ملون”(CMU) آمریکا، یک سیستم کامل برای فیلمبرداری هوایی ابداع نموده اند که می تواند اولویت های بصری انسان را یاد بگیرد. این سیستم تمام خودکار، برای تعیین موقعیت اهداف یا نقشه محیط، به تگ GPS نیازی ندارد.
“روجریو بوناتی”(Rogerio Bonatti)، دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه کارنگی ملون اظهار داشت: ما قدرت یک کارگردان را در پهپاد گذاشته ایم. پهپاد می تواند موقعیت خودرا تنظیم کند تا مهم ترین جنبه های یک صحنه ثبت شوند. پهپاد، موقعیت صحنه، محل قرار گرفتن اشیا و افراد را نیز به صورت خودکار درک می کند و می تواند با حفظ ایمنی و پیش گیری از تصادف، به فیلمبرداری از صحنه های جالب بپردازد.
هدف پژوهشگران این است که پهپاد بتواند جذابیت هنری را درک کند و به محاسبات ریاضی بپردازد. رسیدن به این توانایی برای پهپادها دشوار است؛ در نتیجه پژوهشگران این سیستم را با کمک روشی موسوم به “یادگیری تقویتی عمیق” آموزش دادند. در آزمایش این پهپاد، شرکت کنندگان توانستند صحنه ها را روی یک شبیه ساز عکس ببینند. علاوه بر موقعیت، مقیاس و مسافت عکس نیز مورد بررسی قرار گرفت و کاربران، صحنه ها را برمبنای کشش بصری و جذابیت هنری آنها رتبه بندی کردند.
سیستم یاد گرفت که بعضی از حرکات، جالب تر از حرکات دیگر هستند. برای مثال، دیگر پهپادهای خودکار اغلب به تصویربرداری پس زمینه ادامه می دهند اما شرکت کنندگان این آزمایش عقیده داشتند که تصویربرداری مداوم از پس زمینه، بعد از مدتی خسته کننده می شود و پهپاد باید برای حفظ جذابیت، زوایای تصویربرداری را تغییر دهد اما از عهده تغییر آن برنمی آمدند.

هدف بوناتی و گروهش این است که با آموزش پهپاد، آنرا در زندگی واقعی به کار ببرند. اگر سیستم، اولویت های کاربر را در تصویربرداری پیدا کند، می تواند آنها برای نقشه برداری جغرافیایی به کار ببرد.
“سباستین اسکرر”(Sebastian Scherer)، استادیار دانشگاه کارنگی ملون اظهار داشت: شاید پژوهش های آینده بتوانند پارامترهای متفاوتی را کشف کنند یا اولویت های هنری را برمبنای سبک کارگردان به وجود بیاورند.
بوناتی افزود: هدف پژوهش ما، به کار گرفتن پهپاد بجای انسان نیست. ما هنوز بازاری برای آموزش حرفه ای متخصصان در اختیار نداریم.

منبع: