به گزارش نیوزتل یک گروه بین المللی از پژوهشگران در بررسی جدید خود دریافته اند که شاید ترکیب دو دارو بتواند به درمان کووید-۱۹ کمک نماید.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیوزسنترال، کووید-۱۹ همچنان در سرتاسر جهان، جان مردم را می گیرد و افراد بسیاری را مبتلا می کند. باآنکه واکسن هایی برای جلوگیری از مبتلا شدن به کووید-۱۹ در دسترس قرار گرفته اند اما درمان افرادی که هم اکنون به این بیماری مبتلا هستند هم باید مورد توجه قرار بگیرد. واکسن ها تأثیر ۱۰۰ درصد ندارند و این موضوع، احتیاج به داروهای ضد ویروسی موثر را بیشتر از هر زمان دیگری نشان داده است. علاوه بر این، بعضی از افراد به خاطر مشکلات سلامتی خود نمی توانند واکسن دریافت نمایند و انواع جدیدی از کروناویروس هم درحال ظهور هستند که می توانند به ایمنی واکسن نفوذ کنند. این نشان داده است که باید به موضوعی فراتر از پیشگیری فکر نماییم.
گروهی از پژوهشگران ژاپنی، آمریکایی و انگلیسی، پروژه ای را برای ابداع درمان های موثر شروع کرده اند. هدف آنها یافتن درمانی برای کووید-۱۹ است.
پژوهشگران برای دستیابی به این هدف، ابتدا یک سیستم آزمایشی را جهت بررسی داروها ابداع نموده اند که می تواند به کنترل عفونت کمک نماید. پژوهشگران در این سیستم، نوعی از سلول ها معروف به “VeroE6/TMPRSS2” را به کار گرفتند که به کروناویروس آلوده شده بودند.
پروفسور “کویچی واتاشی” (Koichi Watashi)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ما برای فهمیدن این مورد که آیا داروی مورد نظر می تواند بر عفونت ناشی از کروناویروس غلبه کند یا خیر، باید سلول های VeroE6/TMPRSS2 را هم در معرض دارو و هم در معرض کروناویروس قرار می دادیم تا ببینیم که آیا دارو می تواند مانع تلاشهای ویروس در عفونی کردن سلول ها شود.
پژوهشگران از این سیستم آزمایشی جهت بررسی داروهایی استفاده کردند که هم اکنون برای کاربرد بالینی تایید شده اند؛ همچون داروهایی مانند “رمدسیویر” (Remdesivir) و “کلروکین” (Chloroquine) که برای درمان کووید-۱۹ تایید شده اند. پژوهشگران در این پروژه، دو دارو را یافتند که می توانند کروناویروس را به صورت موثر مهار کنند؛ “Cepharanthine” که برای درمان التهاب به کار می رود و “Nelfinavir” که برای درمان عفونت “HIV” تایید شده است.
پژوهشگران دریافتند که Cepharanthine با جلوگیری از اتصال ویروس به پروتئین روی غشای سلول که به دروازه سلول شباهت دارد، ورود ویروس به سلول را مهار می کند. در مقابل، Nelfinavir با مهار پروتئینی که ویروس با تاکید بر آن تکثیر می شود، از تکثیر شدن ویروس در سلول پیشگیری می کند.
با عنایت به اینکه داروها مکانیسم ضد ویروسی متمایزی دارند، استفاده از هر دو دارو به همراه یکدیگر می تواند تأثیر ویژه ای بر بیماران داشته باشد. مدلهای محاسباتی پیشبینی می کنند که ترکیب این دو دارو می تواند پاکسازی کروناویروس از ریه را سرعت بدهد.
در هر حال، نتیجه به دست آمده بدان معنا نیست که این داروهای جدید را در مراکز درمانی کووید-۱۹ خواهیم دید. ترکیب این دو دارو هنوز جهت استفاده در سامانه های مراقبت از سلامتی آماده نیست. یافته های این پژوهش هنوز باید مورد بررسی بیشتر قرار بگیرند.
این پژوهش، در مجله “iScience” به چاپ رسید.