ایلان ماسک: استارشیپ تا ۶ ماه آینده به مدار زمین پرتاب می شود

نیوزتل: شب گذشته ˮایلان ماسکˮ رئیس شرکت ˮاسپیس ایکسˮ طی کنفرانسی در مرکز تاسیسات اسپیس ایکس در منطقه بوکاچیکا تگزاس جزئیات موشک فضایی استارشیپ و زمان پرتاب آن به مدار زمین را فاش کرد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا، ایلان ماسک طی کنفرانس خود اعلام کرد، موشک استارشیپ می تواند ظرف شش ماه آینده به مدار زمین پرتاب شود.
ایلان ماسک طی این رویداد اظهار داشت: من فکر می کنم ما باید تمام تلاش خودرا برای تبدیل شدن به یک شرکت خاص انجام دهیم و از حالا نیز باید این کار را انجام دهیم.
ماسک معتقد می باشد که انسان می تواند و باید به یک گونه “بین سیاره ای” تبدیل گردد. وی بر این باور است فضاپیمای جدید او می تواند به دستیابی به آن هدف والا کمک نماید. وی شب گذشته درباره موشک استارشیپ که می تواند روزی انسان ها را به مریخ ببرد، توضیحاتی داد. وی طی این رویداد درباره استارشیپ توضیحاتی داد اما در ادامه گفت طی ماه های آینده درباره این موشک بیشتر در توئیتر خود توضیحاتی خواهد داد.
از زمان ارسال فالکون ۱ به مدار حدود ۱۱ سال می گذرد. از آن زمان تابحال این شرکت پیشرفت های گوناگونی کرده است. ماموریت مریخ همیشه در صدر اهداف اسپیس ایکس بوده است. سه سال پیش، ایلان ماسک آرزوهای خودرا برای ارسال انسان ها به سیاره سرخ با یک موشک فوق العاده و قابل استفاده مجدد بیان کرد. حال آن موشک بین سیاره ای که وی درباره آن صحبت کرده بود، حالا به مرحله اجرا درآمده است.

تابحال وسیله نقلیه آزمایشی “استارهاپر”(Starhopper) که در واقع پیش درآمدی بر پرتاب موشک غول آسای “استارشیپ” است، دو پرواز با ارتفاع کم را با یک موتور رپتور انجام داده است. هدف بعدی این است که نمونه اولیه موتورهای سه گانه Mk۱ را از سطح زمین پرتاب نماییم. آنها احتما میدهند Mk۱ تا ارتفاعی حدود ۱۲ مایل (۲۰ کیلومتری) به بالا رود. نمونه دوم، Mk۲، در تاسیسات اسپیس ایکس در فلوریدا در حال ساخت است.
این شرکت در حال ساخت “Mk۱” در بوکا چیکا و “Mk۲” در ساحل فلوریدا است. Mk۱ و Mk۲ حداقل مجهز به سه موتور رپتور خواهند شد. آزمایش این نمونه های اولیه راه را برای پروازهای عملیاتی استارشیپ که مقرر است از اوایل سال ۲۰۲۱ آغاز شود، هموار می کند.
ماسک اظهار داشت که ساخت نمونه Mk۳ نیز ماه آینده در بوکا چیکا آغاز خواهد شد و اگر همه موارد خوب پیش رود می توان انتظار داشت در عرض سه ماه ساخت این نمونه تکمیل شود.
ماسک اضافه کرد: امکان دارد گفته های من کمی غیرعقلانی به نظر برسد اما ما می خواهیم در عرض شش ماه آینده استارشیپ را به مدار زمین پرتاب نماییم. اگر ساخت سه نمونه اولیه موشک استارشیپ به سرعت صورت گیرد احیانا نمونه Mk۴ یا Mk۵ این موشک را نیز خواهیم ساخت.

ماسک در ادامه اظهار داشت که آزمایش بعدی استارشیپ در حدود یک تا دو ماه آینده صورت خواهد گرفت اما درباره نکات دیگر(نحوه فرود) چیزی نگفت و تنها لبخند زد و با دستانش نحوه فرود را نشان داد. علاوه بر این مساله ماسک اعلام نمود که سپر حرارتی فولادی این موشک نقش بسیار مهمی در پرتاب دارد و اینکه وی عاشق فولاد است. ماسک اعلام نمود که بجای استفاده از فیبرکربن در بدنه از فولاد ضد زنگ و یک فناوری جدید در سپر حرارتی استفاده می نماید که برنامه ریزی برای توسعه سیستم های جدید را تسریع می کند.
طراحی جدید برای بدنه موشک و سفینه مسافری فضایی اسپیس ایکس و استفاده از یک بدنه فولادی کاملاً ضد زنگ توجهات را به خود جلب کرده است، چونکه این برای نخستین بار در تاریخ فضا است که از چنین ماده ای استفاده می شود.
ماسک می گوید فیبرکربن که ماده ای سبک وزن و بادوام است و در مدرن ترین سفینه ها و موشک ها استفاده می شود، بسیار گران است و برای ما به ازای هر کیلوگرم ۱۳۵ دلار هزینه دارد.
طبق گفته ماسک ۳۵ درصد از این مواد هدر می رود، برای اینکه برش زدن و کار کردن با فیبر کربن بسیار دشوار است، بدین سبب مقدار زیادی از آنرا نمی توان مورد استفاده قرار داد و این مساله هزینه واقعی آنرا برای ما به حدود ۲۰۰ دلار به ازای هر کیلوگرم می رساند. هزینه ۳ دلاری فولاد ضدزنگ به ازای هر کیلوگرم بطور قطع مشوق بزرگی جهت استفاده از این ماده است.
ماسک می گوید فولاد ضد زنگ سنگین تر از فیبر کربن است، اما فولاد ضد زنگ سبک تر از تمام فلزات دیگری است که می توانند مورد استفاده قرار گیرند و کار کردن با آن آسان تر است. همین طور هنگامی که آن محتوی کروم-نیکل زیاد باشد در محیط سرد نیز قوی عمل می کند، در صورتیکه فلزات دیگر در سرمای شدید شکننده می شوند.
از موشک “سوپر هوی”(Super Heavy) برای ارسال استارشیپ به مدار استفاده خواهد شد. ماسک اظهار داشت که قدرت این موشک تقریباً دو برابر “ساترن ۵” که قدرتمندترین موشکی که تابحال ساخته شده، خواهد بود و دارای ۳۷ موتور رپتور خواهد بود. ساترن ۵ (Saturn V) با ارتفاع بیشتر از ۱۱۰ متر بزرگترین موشکی است که تابحال ساخته شده است. ساترن ۵ برای بردن فضاپیماهای آپولو به کره ماه طراحی و ساخته شد.

ماسک همین طور افزود برنامه هایی را برای “پر کردن مجدد مداری”(orbital refilling) استارشیپ ارائه داد که امکان انتقال سوخت بین فضاپیماها در مدار را فراهم می آورد. ماسک گفت این روند ساده تر از اتصال به ایستگاه فضایی بین المللی است. این یکی از دیگر بخش های مهم معما برای ایجاد ایستگاه در ماه یا مریخ است.
نکته قابل توجه این است که بنا بر صحبت ها می توان دریافت هدف شرکت اسپیس ایکس تنها به سفر به ماه و مریخ منتهی نمی گردد و این شرکت مایل است به سیارات دیگر منظومه شمسی نیز سفر کند و شاید آن سیاره زحل باشد.
هم اکنون این شرکت در حال ساخت “کپسول سرنشین دار خدمه دراگون”(Dragon crew capsule) برای ناسا است. ماسک اعلام نمود ما تمرکز خودرا علاوه بر استارشیپ به کپسول دراگون نیز معطوف کرده ایم و احیانا سال ۲۰۲۰ اولین پرتاب آن صورت خواهد گرفت.

سال قبل ایلان ماسک طی این رویداد نام نخستین میلیاردر ژاپنی که مقرر است به ماه برود را اعلام نمود و گفت اسم نخستین مسافر استارشیپ “یوساکو مائیزاوا”(Yusaku Maezawa) است. این مرد، یک میلیاردر ژاپنی و موسس یک شرکت “مد و لباس” است. گفتنی است، این مسافر، سفر خودرا به تنهایی انجام نخواهد داد. وی به همراه شش تا هشت هنرمند، از قبیل چند معمار، نوازنده، طراح مد و طراحان رسانه ای به ماه سفر خواهدنمود.
هدف از طراحی فضاپیمای “استارشیپ” توسط شرکت اسپیس ایکس ارسال انسان ها به ماه و مریخ است. در ماه ژانویه سال جاری هنگامی که ایلان ماسک تصویری از نسخه آزمایشی “استارشیپ” را منتشر کرد، توجه افراد بسیاری را به این فناوری جلب کرد و الان نسخه آزمایشی این فضاپیما با پشت سر گذاشتن چند آزمایش سبب شده تا شرکت اسپیس ایکس یک گام به تحقق رؤیای گردشگری فضایی و ارسال انسان ها به ماه و مریخ در سال ۲۰۲۴ نزدیک شود.

منبع: