رقابت دانش آموزان در حوزه های علوم پایه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

نیوزتل: رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر از برگزاری نخستین جشنواره ملی پژوهش دانش آموزی در این دانشگاه آگاهی داد.

به گزارش نیوزتل به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علی محدث خراسانی با اشاره به کاربردهای گسترده علوم ریاضی در حوزه های تولید، تجارت، مدیریت، تحول و توسعه و کشاورزی اظهار داشت: برمبنای برآوردهای جهانی تا سال ۲۰۳۰ بازار شغلی رشته های در رابطه با حوزه علوم داده (Data Science) برقرار است و این امر نشان داده است در زمینه های در رابطه با علوم داده امکان کار و فعالیت برای دانش آموختگان این رشته به خوبی وجود دارد.
وی با انتقاد نسبت به وضعیت کنکور و پذیرش دانشجود در دانشگاه ها اشاره کرد: امسال از طرف وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری اعلام گردید دانش آموزان نگران نباشند و صندلی برای همه آنها مهیا است و این درحالی است که همچنان رقابت برای پذیرش در رشته های برتر میان داوطلبان آزمون سراسری وجود دارد.
محدث، به وضعیت تدریس در مدارس اشاره نمود و تصریح کرد: افزایش انباشت اطلاعات در ذهن مردود است و این همان اقدامی است که برای آماده کردن دانش آموزان برای آزمون سراسری انجام می شود.
رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار نمود: ما به منظور اهمیت دادن به پژوهش در رشته های در رابطه با حوزه ریاضی و مهندسی مبادرت به برگزاری نخستین جشنواره ملی پژوهشی دانش آموزای کشور کردیم.
وی این جشنواره را مسابقه ای میان دانش آموزان کلیه رشته ها دانست و افزود: شرکت کنندگان در این رویداد علاوه بر آنکه در یک رقابت شرکت می کنند و توانمندی های خودرا در زمینه های مختلف به خصوص حوزه ریاضی محک می زنند، آموزش های لازم را دریافت و با شیوه های پژوهشی آشنا می شوند.
رئیس دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، زمان برگزاری این جشنواره را از ۲۲ تا ۲۴ مردادماه جاری دانست و اظهار داشت: این جشنواره شامل ۳ بخش مسابقات علمی، سمینار و نمایشگاهی می شود. در بخش مسابقات علمی شرکت کنندگان در همه حوزه های علوم پایه، مهندسی، هوافضا، رباتیک، سازه های ماکارونی و شیمی با یکدیگر به رقابت می پردازند.
وی بخش «گیم» را ازدیگر بهش های این رقابت نام برد و تصریح کرد: «گیم» در دنیا در رتبه چهارم کسب و کار جهانی قرار دارد به شکلی که درآمد بعضی از کشورها از این محل برابر بودجه کل کشور ما است ولی سهم ایران از این بازار تقریباً صفر است بدین جهت درصدد هستیم که در چارچوب این رویداد نوجوانان را با بازی سازی و قدرت تحلیل بازی آشنا نماییم.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و ساخت دستگاه های کوچک مکانیکی را از دیگر بخش های رقابتی این جشنواره ذکر کرد و اضافه کرد: شرکت کنندگان در این بخش ابتدا باید تعداد اسکناس خاصی را خریداری کنند و با این دارایی بعد از خریداری سوالات و ابزار مورد نیاز بخشی که می خواهند در آن شرکت نمایند، در این رقابت شرکت خواهند کرد.
به گفته وی در صورتیکه تیمی نتوانست به سوال پاسخ دهد بخش عمده ای از امتیاز آنها گرفته می شود اگر بتوانند به سوال پاسخ دهند کل پول پرداخت شده به آنها بر می گردد ضمن آنکه جوایزی به آنها اهدا می شود.
محدث با اشاره به اینکه برگزیدگان این رقابت می توانند با عضویت در باشگاه امیرکبیر از امکانات آن بهره مند شوند، اشاره کرد: در بخش سمینارهای علمی نیز دانش آموزان نتایج پژوهش خودرا در چارچوب مقاله ارائه می دهند و داوران این مقالات را داوری خواهند کرد.
محدث اهداف برگزاری این رویداد را ایجاد روحیه پژوهش محوری و خلاقیت، استعداد یابی، آشنای کردن جوانان با حوزه های مختلف علمی و پژوهشی، افزایش اعتماد به نفس و افزایش روحیه کار تیمی و گروهی دانست.

منبع: