ابزار جدیدی برای شکار ماده تاریک بعلاوهتصاویر

نیوزتل: سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای مشهور به ˮسرنˮ(CERN) در حال توسعه یک سنسور بسیار حساس است که به جستجوی ذرات در فضاهای در رابطه با ماده تاریک می پردازد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از تک تایمز، سازمان اروپایی پژوهش های هسته ای اعلام نمود در حال توسعه یک ابزار است که به دنبال ذراتی می گردد است که در رابطه با “ماده تاریک”(dark matter) است.
“سرن” دارای دستگاهی موسوم به LHC به مدلول برخورد دهنده هادرونی بزرگ است که قدرتمندترین ماشین تشخیص ذرات جهان است. این دستگاه در یک تونل ۲۷ کیلومتری قرار دارد که از مرز فرانسه و سوئیس می گذرد.

دانشمندان بر این باورند که ۶۸ درصد از جهان هستی از انرژی تاریک و ۲۷ درصد آن از ماده تاریک تشکیل شده است و بقیه همه چیزهایی است که ما آنرا در جهان می بینیم.
پژوهش “سرن” بر ذرات سبک و ضعیف در حال تعامل متمرکز است که بطور بالقوه مربوط به ماده تاریک هستند. این آزمایش موسوم به “FASER” به این کاوشهای حساس برای شناسایی چنین ذراتی صورت خواهد گرفت.

“مایک لامونت” هماهنگ کننده این مطالعه می گوید: این آزمایش جدید به تنوع برنامه های فیزیکی برخورد دهنده هایی مانند LHC کمک می نماید و به ما اجازه می دهد تا به سوالات بدون پاسخ مانده در فیزیک ذرات بپردازیم.
هدف این است که این به اصطلاح نوترالیون ها (neutolutions) و فوتون های تاریک پیدا شوند. انتظار می رود این آزمایش بین سال های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ آغاز شود.
هم اکنون چهار دستگاه آشکارساز LHC قادر به تشخیص نور و ذرات سبک و ضعیف نیستند اما فیزیکدانان با FASER قادر خواهند بود تا این ذرات را پیش از تبدیل شدن به حالت های شناخته شده تر مانند الکترون ها و پوزیترون ها مطالعه کنند.

سرن می گوید که FASER از قطعات آشکارساز یدکی و کمکی استفاده خواهدنمود تا سرعت پردازش فرآیند ساخت را افزایش دهد و هزینه ها را کم کند.
این آشکارساز ۵ متر طول دارد در حالیکه سیلندر اصلی آن دارای شعاع ۱۰ سانتیمتر است. FASER در کنار انژکتور خود موسوم به “Super Proton Synchrotron” ساخته خواهد شد.
ماده تاریک از اوایل دهه ۱۹۳۰ میلادی مورد مطالعه است اما دانشمندان هنوز به دنبال تعیین ترکیب آن است.

محققان می گویند: ما فقط می دانیم که اگر ماده تاریک یک ذره باشد، باید جرم داشته باشد برای اینکه با نیروی جاذبه با مواد دیگر ارتباط برقرار می کند.
محققان با مطالعه برهم کنش های ماده تاریک با دیگر ذرات ماده در فضا قادر به تولید اطلاعات جدید خواهند بود. شبیه سازی ها در محیط آزمایشگاهی کنترل شده برای درک بهتر از ماده تاریک صورت خواهد گرفت.