نیوزتل: چین ایمنی سویای اصلاح شده ژنتیکی را تایید کرده است. این اولین تایید فناوری مذکور در یک محصول است.
به گزارش نیوزتل به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، شرکت «شاندونگ شانفنگ بیوتکنولوژی» این دانه سویای ویرایش ژنتیکی شده را ساخته است. شرکت مذکور دو ژن در دانه را دستکاری کرده تا سطح اسید اولئیک چرب سالم آنرا افزایش دهد. این گواهینامه ایمنی برای ۵ سال تایید شده و زمان شروع آن ۲۱ آوریل ۲۰۲۳ میلادی است. این اولین گام چین در حوزه استفاده از محصولات مهندسی ژنتیکی است. کشور مذکور بی وقفه در تلاش است تا با استفاده از این فنآوری تولید محصولات غذایی را افزایش دهد. با کمک این تکنیک، ژن های محصول طوری دستکاری شده اند تا سالم تر یا نسبت به شرایط محیطی مقام تر باشد. در این میان اصلاح ژنتیکی شامل افزودن ژن های خارجی از یک گیاه دیگر است تا میزان راندمان گیاه ارتقا یابد. در مقایسه با اصلاح ژنتیکی، روش ویرایش ژن ریسک کمتری برای ارتقای محصول دارد. بر اساس گزارش ها چین سال قبل قوانین آزمایشی ویرایش ژنتیک را ایجاد کرد تا امنیت غذایی را ارتقا دهد و بتواند نیازهای غذایی جمعیت درحال افزایش جهان را پاسخگو باشد. هرچند هنوز مدت زیادی مانده تا کشاورزان چینی بتوانند دانه سویای ویرایش ژنتیکی شده را کشت کنند، اما با اهمیت ترین گام در پروسه قانونی تایید انواع مختلف دانه های ژنتیک مورد استفاده است. شانفنگ ادعا می کند اولین شرکت چینی است که روی تجاری سازی محصولات مهندسی ژنتیک شده کار می کند. این شرکت خصوصی ۲۰ محصول ویرایش ژنتیک شده دیگر همچون برنج، گندم، ذرت، کاهو با ویتامین سی بالا را بررسی نموده است.