رئیس کمیسیون تدوین سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان: با اهمیت ترین مسئله در سند امنیت غذایی کشور اجرائی شدن آنست

رئیس کمیسیون تدوین سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان اظهار داشت: با اهمیت ترین مسئله در سند امنیت غذایی کشور اجرائی شدن آنست.

به گزارش نیوزتل به نقل از مهر، جلسه هجدهم کمیسیون تدوین سند ملی دانش بنیان کشاورزی و غذا، به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی رئیس این کمیسیون و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شد.
دستور اول این جلسه به ارائه گزارشی در مورد کاربرگ های بخش سو تغذیه، سواد غذا و تغذیه و الگوی مصرف اختصاص داشت که توسط دکتر عبداللهی از اعضای این کمیسیون ارائه شد.
پس از ارائه این گزارش مخبر دزفولی ضمن تقدیر از گزارش ارائه شده در سخنانی گفت: لازم است گزارش های گوناگون تهیه شده باهم تجمیع شود که حاصل اینها به عنوان یک سند برای کشور سرمایه بزرگی خواهد بود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد: با اهمیت ترین مسئله در سند امنیت غذایی اجرائی شدن آنست که باید مورد توجه قرار گیرد، البته در ساختار کل این سند طراحی مهمی داریم که تمام موارد مربوط به سند شامل بازبینی، اجرای سیاست ها و غیره را پوشش خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور ما نسبت به میانگین جهانی پایین است، اظهار داشت: شیر برای هوش، سلامت و مسائل مربوط به بلوغ از ضریب اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بدین سبب باید در سند امنیت غذایی شیر در اولویت قرار داده شود.
مخبر دزفولی اضافه کرد: گزارش ارائه شده پیرامون سبد مطلوب غذایی، از بُعد سلامت نیاز به ارزیابی مجدد دارد، به سبب اینکه اعداد و ارقام را همکاران وزارت کشاورزی با امکانات تولید و همکاران تغذیه ای با نگاه ریزمغذی ها تهیه کرده اند، اما برای ارتقای سلامت مردم نیاز است باردیگر مورد بازنگری قرار گیرد.
وی با اعلان اینکه لازم است سبد غذایی مطلوب، ارزیابی خطر شود، افزود: بعنوان مثال، شرایط آلاینده ها در کشور ما خاص است و باید موضوع آلاینده، با دقت بیشتری در سند بررسی شود و در سبد غذایی مطلوب دیده شود.
رئیس کمیسیون دانش بنیان کشاورزی و غذا تاکید کرد: یک نسخه عام درباب تغذیه را نمی توان برای کل کشور در نظر گرفت، حتی مناطق مختلف تهران از لحاظ تغذیه با هم متفاوت هستند.
دستور بعدی این جلسه بررسی «کاربرگ های بخش منابع انسانی، مدیریت تولید و نظام دانش و اطلاعات» بود که دکتر اسکندر زند دبیر کمیسیون تدوین ملی سند دانش بنیان کشاورزی و غذ ا گزارشی دراین زمینه ارائه نمود.
وی گفت: ضعف مهارت شاغلان و علاقمندان به بخش کشاورزی، نبود نظام سنجش مهارت، کم جاذبه بودن مشاغل بخش کشاورزی، ناکافی بودن آموزش ها برای کشاورزان و دانشجویان و جایگاه ضعیف تشکل های مردمی برای تصمیم سازی ها از چالش های بخش منابع انسانی است.
دبیر کمیسیون دانش بنیان کشاورزی و غذا با اعلان اینکه تهیه و تدوین برنامه تربیت کشاورزان آینده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، افزود: بسیاری از کشورها این برنامه را دارند، ما هم باید در کشورمان این برنامه را عملیاتی نماییم، برای اینکه آینده بخش کشاورزی، آینده امنیت غذایی است، پس باید مشخص شود عاملین تولید غذا، در آینده چه برنامه ای دارند.
وی به فاکتورهای مهم در کاربرگ مدیریت اشاره نمود و اظهار داشت: تعداد کارکنان دولت در بخش کشاورزی، نقش دولت در تولیدات کشاورزی و در سیاست گذاری، نقش بخش خصوصی در تولید و در سیاست گذاری، تعداد تشکل ها، درصد بهره برداران عضو تشکل ها، نقش دولت در تحقیقات و نقش دانشگاه ها در تحقیقات، از فاکتورهای مهمی است که برای این سند استخراج شده است.
زند اشاره کرد: بخش نظام دانش و اطلاعات وزن اصلی در سند امنیت غذایی است و باید آنرا دانش بنیان نماییم، و برای دانش بنیان شدن باید سازوکارهای موجود را تقویت کرد و از علم و فناوری های دانشی جدید کمک گرفت.
در ادامه جلسه اعضا به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در امتداد ارتقای سند امنیت غذایی پرداختند.