به گزارش نیوزتل بیماری مالاریا به علت انگلی به نام ˮپلاسمودیومˮ ایجاد می شود. انگل برای تکمیل چرخه حیات خود به دو میزبان نیاز دارد: پشه آنوفل و انسان. طی هر مرحله، انگل به اشکال مختلفی درمی آید که این شامل تشکیل مجدد گسترده اسکلت سلولی هم می شود.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، به علت کوچک بودن این انگل، اسکلت سلولی آن اساساً توسط میکروسکوپ الکترونی(EM) قابل مشاهده می باشد. در یک مطالعه جدید دو گروه از محققان دانشگاه ژنو(UNIGE) درک جدیدی از ساختار اسکلت سلولی پلاسمودیوم پیدا کردند. آنها با استفاده از تکنیکی به نام میکروسکوپ انبساط(expansion microscopy) به بررسی اسکلت انگل پرداختند.
اسکلت سلولی شامل چند ساختار رشته ای همچون اکتین و توبولین است. این شبکه سبب سفت شدن سلول می شود و اجازه می دهد اندامک ها و مولکول های درون سلول دقیقاً مانند اعوجاج های سلول به هم متصل شوند یا تکامل یابند. با تغییر انگل بین مراحل رشد، اسکلت سلولی آن بازسازی های اساسی را پشت سر می گذارند.
این انگل برای حرکت و نفوذ به موانع غشایی سلول های میزبان خود به یک اسکلت سلولی بسیار خاص احتیاج دارد. “الوییس برشوا”(Eloïse Bertiaux)، محقق دانشگاه ژنو و نخستین نویسنده ارشد این تحقیق اظهار داشت: با عنایت به اندازه کوچک پلاسمودیوم( که تا ۵۰ برابر کوچکتر از سلول انسانی است) مشاهده اسکلت سلولی آن یک چالش است.
دانشمندان انگل را در مرحله اوکینت مشاهده نمودند که باید گفت این مرحله یکی از مراحل اساسی رشد پلاسمودیوم در پشه است. با بررسی ساختار سر انگل، آنها متوجه ساختاری از توبولین، اندامک شبیه یک مخروط(conoid) که در حمله به سلول میزبان دخیل است، در انگل های هاگ داران مرتبط شدند.
محققان گفتند: کشف این ساختار مخروطی کوچک قدرت میکروسکوپ انبساطی را نشان داده است که می تواند برای مشاهده ساختارهای اسکلتی در مقیاس نانو مورد استفاده قرار گیرد. این به ما امکان می دهد تا درک بهتری از چگونگی حمله پلاسمودیوم به سلول های میزبان خود(فرآیندی که برای بیماری زایی این انگل ضروری است) بدست آوریم.

منبع: