بررسی واکنش افراد نسبت به اشیا با بهره گیری از یک ماسک چشمی

نیوزتل: پژوهشگران آمریکایی، نوعی ماسک چشمی ابداع نموده اند که می تواند واکنش کاربران را نسبت به اشیایی که می بینند، مورد بررسی قرار دهد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست ، شاید یک ماسک ردیاب چشم که ضربان قلب کاربر را نیز اندازه گیری می کند، به ابزاری جهت بررسی واکنش افراد نسبت به اشیایی که می بینند، تبدیل گردد.
“تریشا اندرو”(Trisha Andrew)، پژوهشگر “دانشگاه ماساچوست در امهرست”(UMass Amherst) و همکارانش، دو الکترود پارچه ای ابداع نموده اند که امکان بررسی پیوسته حرکات چشم کاربر و ضربان قلب او را تا هشت ساعت فراهم می کنند. از آنجائیکه الکترودها از پارچه ساخته شده اند، قابل شست و شو و استفاده باردیگر هستند.
این ماسک می تواند ابزار خوبی جهت بررسی سلامت به خصوص خواب باشد. اندرو افزود: تغییرات حرکت چشم، شاخص مهمی در مرحله خواب است.
اندرو و همکارانش، این ماسک را در ابتدای پژوهش، روی سه داوطلب آزمایش کردند و الان از آن برای پژوهش در مورد خواب شبانه استفاده می نمایند. آنها در این پژوهش جدید، ماسک خودرا روی گروه بزرگتری از افراد آزمایش می کنند و در کنار آن، پوشاک ردیاب خواب همچون لباس خواب هوشمند را نیز به کار می گیرند تا بتوانند وضعیت خواب و تنفس کاربر را نیز بررسی نمایند.
“کریستین هولز”(Christian Holz)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: ردیاب های تناسب اندام که روی مچ بسته می شوند، می توانند ضربان قلب را ثبت کنند اما این ماسک می تواند ضربان قلب و فعالیت چشم را در یک ابزار پوشیدنی ادغام کند تا بینش های جدیدی در مورد شرایط پزشکی که بطور متناوب در یک فرد پدید می آیند، عرضه نماید.
این ماسک می تواند در تعامل میان انسان و کامپیوتر، کارآمد باشد. اندرو اظهار داشت: اگر هنگامی که این ماسک را به چشم دارید، به نمایشگر کامپیوتر خیره شوید، ماسک می تواند بگوید که چشمان شما به کدام قسمت از نمایشگر خیره شده اند. هنگامی که بررسی حرکات چشم با ضربان قلب همراه می شوند، بینش هایی را در مورد حالت هوشیاری و عاطفی ارائه می دهند. این ابزار می تواند در حوزه تبلیغات اینترنتی، کارآیی زیادی داشته باشد.
“جان پاولین هانسن”(John Paulin Hansen)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این فناوری را می توان در آینده توسعه داد تا کاربران بتوانند تنها به کمک خیره شدن، با کامپیوتر تعامل داشته باشند. بدین ترتیب کاربر می تواند بدون لمس کردن و تنها با نگاه خیره خود، دری را باز کند و یا موسیقی که به آن گوش می کند را تغییر دهد.
وی ادامه داد: این ماسک می تواند کارآیی خاصی برای جراحانی داشته باشد که برای کنترل ابزار، به یک دست اضافه نیاز دارند. در هر حال، بسیار مهمست که این ماسک، روی گروه های بزرگتری از مردم آزمایش شود.
این پژوهش، در مجله “Matter” به چاپ رسید.

منبع: