زمان در یک کامپیوتر کوانتومی به عقب برگشت!

نیوزتل: به عقب برگرداندن زمان امکان دارد امکان پذیر باشد و کسی چه می داند، شاید این راه به سفر در زمان منتهی شود. به هر حال تحقیقات کوانتومی شاید بتوانند با ساختن کامپیوترهای کوانتومی بهتر به این مهم کمک کنند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، سفر در زمان چیزی است که بیشتر ما در زمان های مختلف از زندگی به آن احساس نیاز می نماییم و تمایل به دستیابی به آن به قدری پررنگ است که بن مایه داستان خیلی از کتاب ها و فیلم ها شده است.
از زمان آغاز زمان، انسان ها به گذشت زمان و چیستی آن اندیشیده اند و به این فکر کرده اند که آیا معکوس شدن زمان امکان پذیر است یا تنها در حد یک فانتزی باقی خواهد ماند.
حالا بنظر می رسد نباید ناامید بود چونکه محققان بین المللی از آزمایشگاه ملی انرژی “آرگون”(Argonne) آمریکا یک الگوریتم را برای شبیه سازی بازگشت یک ذره به گذشته فرمول نویسی کرده اند.
این تحقیق جدید جامعه علمی را در مورد برگشت جریان زمان در سیستم های کوانتومی هیجان زده کرده است.
آیا معکوس کردن زمان ممکن است؟
احتمالاً می دانید که معکوس کردن زمان و سفر در آن چیزی جز یک فانتزی نیست. بااینکه از لحاظ ریاضی، حرکت زمان به عقب بی مدلول نیست، اما زمان در این جهان تنها می تواند رو به جلو حرکت نماید، مسیری که از شروع پیدایش جهان در پیش گرفته است.
محققان یک الگوریتم برای کامپیوتر کوانتومی عمومی آی بی ام(IBM) ایجاد کردند که پراکندگی یا متفرق شدن ذرات را شبیه سازی می کند. هنگامی که یک ذره عادی پراکنده می شود در یک جهت و در یک خط مستقیم حرکت می کند.
با این وجود، در دنیای کوانتوم همه چیز کمی پیچیده میشود و یک ذره متفرق در دنیای کوانتوم بسته به کیفیت پراکنده شدن در مسیرهای مختلف قرار می گیرد.
برگرداندن ذره به حالت اصلی خود غیر امکان دارد و مثل این است که بخواهیم یک شیشه نوشابه شکسته را به حالت اولیه خود برگردانیم.
برای انجام این کار نیاز به یک سیستم فوق العاده و یا یک نیروی خارجی قدرتمند برای دستکاری در موج کوانتومی ذرات در هر نقطه داریم. با این وجود، این کار محققان را از مطالعه معکوس کردن زمان، حداقل از لحاظ نظریه متوقف نکرده است.
سرکوب الکترون ها و معکوس کردن آنها
بطور خلاصه محققان با استفاده از کامپیوتر IBM یک الکترون پراکنده را شبیه سازی کردند، سپس این فرآیند را معکوس کرده و الکترون را به حالت اولیه بازگرداندند و الکترون را برای کسری ثانیه در زمان به عقب برگرداندند.
این شبیه سازی ۸۰ درصد در یک کامپیوتر کوانتومی دو کیوبیتی موفق عمل کرد.
نتایج به دست آمده به پژوهشگران در درک بیشتر قانون دوم ترمودینامیک کمک کرد.
“گوردی لسوویک” از مؤسسه فیزیک و فناوری مسکو اظهار داشت: این نتایج حاکی از نقش برجسته مفهوم “اندازه گیری” در پایه و اساس فیزیک کوانتومی است.
بااینکه به این زودی ها سفر در زمان محقق نمی گردد، اما این تحقیق می تواند به جهان کمک نماید تا کامپیوتر های کوانتومی بهتری بسازد که به آنها این امکان را می دهد به عقب برگردند و خطاهای در حین کار را پاک کنند.
این مطالعه در مجله Scientific Reports انتشار یافته است.