نیوزتل: «اسپیس ایکس» ماهواره های «استارلینک» را در سیصدمین پرواز مداری جهانی سال ۲۰۲۵ پرتاب کرد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا، برای سیصدمین بار در امسال، یک موشک به مدار زمین پرتاب شده است.
به نقل از اسپیس، شرکت «اسپیس ایکس» (SpaceX) روز پنجشنبه ۱۱ دسامبر یک موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۲۹ ماهواره «استارلینک»(Starlink) را از مجتمع پرتاب فضایی ۴۰ پایگاه نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا پرتاب کرد. این ماهواره های اینترنتی پهن باند حدود هشت ونیم دقیقه بعد از ترک زمین در ساعت ۱۷: ۰۱ بعدازظهر به وقت منطقه زمانی شرقی وارد مدار زمین شدند.
ماهواره های استارلینک (گروه ۶-۹۰) حدود یک ساعت بعد از پرواز، در راه استقرار در شبکه ماهواره ای استارلینک اسپیس ایکس قرار گرفتند.
مرحله نخست موشک فالکون ۹ (تقویت کننده ۱۰۸۳)، شانزدهمین ماموریت خودرا با موفقیت به انتها رساند و روی سکوی شناور بدون سرنشین اسپیس ایکس در اقیانوس اطلس فرود آمد.
شبکه استارلینک حال بالاتر از ۱۰ هزار ماهواره دارد که بالاتر از ۹۱۰۰ فروند از آنها فعال و درحال استفاده هستند. این سرویس تجاری، دسترسی به اینترنت را برای مناطق محروم در سراسر دنیا ممکن می کند و همچنین، امکان اتصال موبایل به ماهواره و وای فای را برای اپراتورهای منتخب فراهم می آورد.
پرتاب روز پنجشنبه، صدوشصت ویکمین پرواز فالکون ۹ اسپیس ایکس در سال، شصت وششمین ماموریت در مجموع و سیصدمین تلاش جهانی برای پرتاب مداری در سال ۲۰۲۵ بود.

منبع: