اخبار فناوری و موبایل
نیوزتل: نشست تجربه نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF2023) امروز بامداد توسط لابراتوار داده و حکمرانی در سالن کنفرانس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اجرا شد.
به گزارش نیوزتل به نقل از مهر، این جلسه با حضور محمد خوانساری معاون وزیر و رییس سازمان فناوری اطلاعات، حسین میرزاپور مشاور امور راهبردی و بین الملل وزیر ارتباطات، ابوالفضل عمویی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و مجتبی رضاخواه نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای اجرائی اتحادیه بین المجالس جهانی IPU و همین طور با حضور هیأت ایرانی شرکت کننده در اجلاس IGF ژاپن انجام شد و مطالب مختلفی درباب اینترنت و حکمرانی اینترنت و هوش مصنوعی بررسی گردید که همچون با اهمیت ترین آنها می توان به اهمیت راهبردی هوش مصنوعی در نظم نوین جهانی، جنگ سیلیکونی آینده و ضرورت اجماع سازی سیاستی در سطح ملی و منطقه ای اشاره نمود.
حسین میرزاپور، مشاور امور راهبردی و بین الملل وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه اظهار داشت: اگر اینترنت را به مثابه فناوری یا مجموعه ای از فناوری ها لحاظ نماییم، می تواند برای حکمرانی و تنظیم گری فناوری های حساس به ویژه هوش مصنوعی که موضوع روز دنیا است، آموزنده باشد. بطور قطع این مساله یکی از دغدغه های افرادی است که در این جلسه حضور دارند و حتی این بحث در یکی از پنل های مجمع حکمرانی اینترنت هم صحبت شد و یک نفر پیشنهادی داد که همین طور که برای کنترل مهار موشک های هسته ای آژانس بین المللی اتمی وجود دارد، برای هوش مصنوعی هم اگر چنین کاری امروز شروع نشود، دیر خواهد شد.
وی در ادامه با اشاره به این که حکمرانی اینترنت تاریخچه ای آموزنده برای دیگر فناوری ها دارد، اضافه کرد: اینترنت پروژه ای بود که از کشور آمریکا آغاز شد اما تا این لحظه با همه اهمیتی که اینترنت در زندگی بشر پیدا کرده و فراگیری اش، دولت ها نتوانستند در حکمرانی اینترنت نقش داشته باشند.
محمد خوانساری، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در این جلسه با اشاره به این که در این جلسه تجربه نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF۲۰۲۳) صورت می گیرد و گفتمان ها بررسی می شود اظهار داشت: نشست IGF بهترین فرصت برای دیدار مسئولان با افراد مختلف بود و لازم است حضورهای مجازی و آنلاین برای این برنامه ها و همین طور حضور شرکت های خصوصی بیشتر شود.
وی با اشاره به این که در اجلاس IGF دیدارهایی با وزیر و معاون وزیر ژاپن انجام شد اظهار داشت: هم اکنون ژاپنی ها نقطه تقاطع و هم پوشانی هوش مصنوعی و حوزه های مختلف اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی را مورد بررسی قرار می دهند.
خوانساری اظهار داشت: موضوعات هوش مصنوعی و دفاع سایبری، حکمرانی درحال تحول، حقوق بشر و مسئولیت پذیری در جامعه و قراردادهای اجتماعی، اخلاق و هوش مصنوعی، فناوری نوظهور در جنگ، همکاری چند جانبه، هوش مصنوعی و آموزش و استفاده از فناوری در این اجلاس عنوان شد.
وی در ادامه اظهار داشت: می توان با مشارکت جدی مسیر فناوری را تغییر داد و سیاستگذاری را به سمت رویکرد توسعه گرا عوض کرد.
به گزارش نیوزتل به نقل از مهر، مجتبی رضاخواه نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای اجرائی اتحادیه بین المجالس جهانی IPU در نشست تجربه نگاری هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF2023) که امروز بامداد به همت لابراتوار داده و حکمرانی در سالن کنفرانس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار گردید، درباب خاصیت های هجدهمین نشست سالانه مجمع حکمرانی اینترنت (IGF2023) اظهار داشت: عموماً جلسات IPU با موضوع های سیاسی برگزار می گردد اما به علت نقش فزاینده هوش مصنوعی در اجلاس در مورد این مساله صحبت شد. اجلاس تخصصی بود و مطرح می کرد که حکمرانی اینترنت در ۳۰ سال آینده چه خواهد شد.
وی اضافه کرد: موضوع مهم در این اجلاس نقش هوش مصنوعی در توزیع انرژی بود در این اجلاس افرادی بودند که به اینترنت علاقمند بودند و کسی در آنجا تخصص انرژی نداشت. قیمت انرژی در رشد اقتصادی همه کشورها تأثیر گذار است. در این اجلاس راجع به این مساله صحبت نشد که آیا ملاک هایی که هوش مصنوعی برای توزیع انرژی در نظر می گیرد عادلانه است یا خیر چونکه ممکنست اتفاقاتی بیافتد که نقش بین المللی ایران در دنیا گرفتار چالش شود از آنجائیکه ایران تامین کننده انرژی است، ممکنست با هوش مصنوعی کشور به خطر بیافتد.
رضواخواه افزود: قرار بود در این اجلاس درباره ی حکمرانی اینترنت صحبت شود اما از شروع تا پایان اجلاس از هوش مصنوعی صحبت شد چونکه هوش مصنوعی می تواند نقش ها را تغییر دهد.
منبع: newstel.ir