ترمیم بافت با سلول های به دست آمده از ادرار انسان!

نیوزتل: بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان میدهد که سلول های بنیادی به دست آمده از ادرار انسان، ظرفیت بالایی در ترمیم بافت دارند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نوروساینس نیوز، پژوهشگران “موسسه پزشکی ترمیمی ویک فارست”(WFIRM) آمریکا برای اولین بار، گروهی از سلول های بنیادی را در ادرار انسان شناسایی کرده اند که می توانند اثراتی بر ترمیم بافت داشته باشند. آنها به بررسی های خود در مورد قدرت این سلول ها ادامه می دهند.
پژوهشگران موسسه ویک فارست در جدید ترین پژوهش انتشار یافته خود، بر چگونگی تاثیر فعالیت “تلومراز”(Telomerase) بر امکان بازسازی این سلول های بنیادی و سایر انواع سلول های بنیادی تمرکز کرده اند.
تلومراز، آنزیمی است که برای توانایی خودترمیمی و قابلیت های انواع مختلف سلول های بنیادی، ضروری به حساب می آید. فعالیت تلومراز، ارتباط نزدیکی با طول عمر دارد.
این گروه پژوهشی، اهمیت بازسازی فعالیت تلومراز را بخصوص از نظر بیان مشخصه نشانگر سطح سلولی، قابلیت تبدیل چندتوانی، ثبات کروموزومی و ایمنی تشکیل تومورها در بدن بررسی کردند.
یافته های این پژوهش، چشم انداز جدیدی را در ارزیابی ظرفیت سلول های بنیادی به دست آمده از ادرار انسان برای تبدیل شدن به طیف گسترده ای از انواع دیگر سلول ها عرضه می کنند و استفاده از آنها را بعنوان منبع سلولی بهینه برای درمان با سلول های بنیادی یا بازسازی بافت مبتنی بر سلول مورد بررسی قرار می دهند.
دکتر “یوانیوان ژانگ”(Yuanyuan Zhang)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: سلول های بنیادی به دست آمده از ادرار انسان را میتوان به سادگی از نمونه های ادرار جدا کرد. این سلول ها نسبت به سلول های بنیادی به دست آمده از منابع دیگر مانند مغز استخوان یا بافت چربی که اغلب برای جمع آوری نیازمند یک روش جراحی هستند، مزایای واضحی دارند.
“آنتونی آتالا”(Anthony Atala)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: توانایی استفاده از سلول های بنیادی خود بیمار برای درمان، روشی سودمند در نظر گرفته می شود چونکه آنها واکنش ایمنی یا پس زدن را به همراه ندارند. علاوه بر این، روش جمع آوری غیرتهاجمی برای انتقال بالینی سریع، روشی مناسب می باشد.
ژانگ اظهار داشت: این پژوهش نشان داده است که سلول های بنیادی به دست آمده از ادرار انسان با فعالیت تلومراز مثبت، بعنوان یک زیرمجموعه مجزا با ظرفیت ترمیم در رشد سلولی و تبدیل شدن به سلول های دیگر عمل می کنند.
درک بهتر تغییرات در این زیرمجموعه سلولی طی عمر انسان و چگونگی تبدیل آنها به پیری، صدمه کلیوی یا سرطان، در مجموع سودمند خواهد بود.
ژانگ افزود: سلول های بنیادی به دست آمده از ادرار انسان با تلومراز مثبت بعنوان یک منبع سلولی ایمن، دارای پتانسیل بازسازی قوی هستند که امکان دارد به ترمیم بهتر بافت کمک نماید.
این پژوهش، در مجله “Frontiers in Cell and Developmental Biology” به چاپ رسید.

منبع: