ذراتی که زنبورها را از حشره کش ها مصون می کند

به گزارش نیوزتل دانشمندان نوع جدیدی از ریز ذرات قابل هضم را تولید کرده اند که حشره کش های رایج را سم زدایی می کند و می تواند به پیشگیری از کاهش بی رویه جمعیت زنبورهای عسل در سرتاسر جهان کمک نماید.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، زنبورها نقش مهمی در گرده افشانی خیلی از گیاهانی که انسان ها می خورند، بازی می کنند و ازاین رو یک مهره کلیدی در امنیت غذایی ما هستند. اما روند کاهشی جمعیت آنها در سرتاسر جهان یک دغدغه بزرگ است و به شکل بی رویه ادامه دارد.
برخی از عوامل همچون از بین رفتن زیستگاه های زنبورها و خشکسالی در این حادثه موثر هستند، اما یک ذره کوچک قابل هضم جدید که در دانشگاه “کرنل”(Cornell) بوجود آمده است، با سم زدایی از حشره کش های کشنده که به زنبورها صدمه می رساند، می تواند بر کاهش جمعیت آنها اثرگذار باشد.
حشره کش های رایج مانند نئونیکوتینوئیدها که اتحادیه اروپا آنرا از سال ۲۰۱۶ ممنوع کرده است، برای محافظت از محصولات درحال رشد از شر حشرات گرسنه استفاده می شود، اما اغلب زنبورها هم در دام آن گرفتار می شوند. این مواد سمی با مولکول هایی که به زنبورهای عسل در تولید انرژی کمک می کنند، تداخل ایجاد می کنند و می توانند چرخه خواب آنها را مختل کرده و آنها را بی حرکت و گرسنه نگه دارند.
حالا این تکنولوژی جدید بعنوان پادزهری برای این نوع مواد شیمیایی توصیف شده است. محققان ابتدا بر آنچه که بعنوان حشره کش های مبتنی بر “ارگانوفسفات” شناخته می شوند، تمرکز کردند که حدود یک سوم حشره کش های بازار را می سازند.
دانشمندان دانشگاه “کرنل” ریز ذره ای به اندازه یک گرده ایجاد کردند که می تواند این سموم حشره کش را پیش از این که جذب بدن زنبورهای عسل شود، به صورت کامل سم زدایی کند.
این ذرات را میتوان به صورت دانه های گرده یا آب قند مخلوط کرد و به زنبورها خوراند.
این ماده ابتدا در آزمایشگاه و سپس بر روی زنبورهای زنده آزمایش شد و دانشمندان میزان زنده ماندن ۱۰۰ درصدی را در زنبورهای عسل تغذیه شده با این ذرات مشاهده نمودند، در حالیکه تمام زنبورهای گروه کنترل طی چند روز قربانی شدند.
“جیمز وب” محقق ارشد این مطالعه و رئیس شرکت “Beemmunity” می گوید: ما چاره ای داریم که به باعث آن زنبورداران می توانند ریز ذرات ما را در به شکل گرده یا شربت قند به زنبورهای عسل خود تغذیه کنند و این کار به آنها اجازه می دهد تا از آنها در مقابل هرگونه سموم دفع آفات محافظت گردد.
این شرکت حالا درحال توسعه فناوری مقابله با طیف وسیع تری از حشره کش ها است.
“مینگلین ما” از محققان این مطالعه می گوید: این یک چاره مقیاس پذیر با هزینه کم است که امیدواریم نخستین قدم برای حل مساله سمیت حشره کش ها و کمک به حفاظت از زنبورها باشد.
این تحقیق در مجله Nature Food انتشار یافته است.