به گزارش نیوزتل در چند سال گذشته، پیشرفت در فناوری هواپیماهای بدون سرنشین/ پهپاد کاری کرده است که دیگر انسان ها به آنها دیگر فقط به چشم یک اسباب بازی با فناوری پیشرفته نگاه نمی کنند بلکه از آنها در کارهای پیچیده هم استفاده می نمایند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از نیوسیویل اینجینیر، پژوهشگران آمریکایی باور دارند که پهپادها می توانند ابزار ارزشمندی برای تعیین میزان صدمه دیدگی ساختمان ها بعد از بلایای طبیعی باشند. مدت زیادی از “طوفان لاورا”(Hurricane Laura) در آمریکا نگذشته بود که مردم، پهپادها را به پرواز درآوردند تا صدمه ها را ثبت کنند و سپس، ویدئوهای ضبط شده را در رسانه های اجتماعی منتشر نمودند. پژوهشگران “دانشگاه کارنگی ملون”(CMU) باور دارند که این ویدئوها می توانند منابع ارزشمندی برای ارزیابی سریع صدمه ها باشند. به قول محققان تصویربرداری ماهواره ای، جزئیات کافی را فراهم نمی کند و صدمه را فقط از زاویه دید عمودی نشان داده است اما پهپادها می توانند اطلاعات را از نزدیک و از چندین زاویه دید جمع آوری کنند. پهپادها به تازگی بعد از وقوع بلایای طبیعی، توسط ساکنان محل وقوع این بلایا به طور گسترده به پرواز در می آیند تا میزان خسارت را ارزیابی کنند. یکی از کاربردهایی که این روزها پهپادها دارند نقش پررنگ شان در صنعت ساخت و ساز است. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین بخصوص در صنعت ساخت و ساز به افراد در انجام کارها با دقت بالا و افزایش بهره وری کمک کرده است. علاوه بر این، با کاهش تدریجی هزینه های خرید این محصول به منظور مقرون به صرفه تر شدن آن، مشاغل عمرانی بیشتری می توانند از این تکنولوژی بهره مند شوند. استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در مکانی که در آنجا عملیات عمرانی انجام می شود مزایای گوناگونی دارد که می توان به بهبود نقشه برداری مناطق بزرگ، جمع آوری و به اشتراک گذاری داده ها و بهبود سلامت و ایمنی اشاره نمود.

ردیابی پیشرفت
خطاهای طراحی ۳۸ درصد اختلافات ساخت و ساز را می سازند. طراحی های نادرست و ناقص می تواند زمان اتمام پروژه ها را از زمان برنامه ریزی شده عقب بیاندازند که در این صورت بودجه انجام عملیات هم افزایش می یابد. ردیابی پیشرفت امور با کمک این پرنده های بدون سرنشین می تواند اطلاعات بسیار دقیق از مکان در دسترس مهندسان قرار دهد. پیمانکاران به آسانی با استفاده از پهپاد، داده ها را در صورت نیاز جمع آوری می کنند به این مفهوم که برای تکمیل نقشه برداری نیازی به توقف در کار ساخت و ساز نیست. سپس داده های جمع آوری شده را می توان در یک بستر “مبتنی بر ابر” بارگذاری کرد که در آن صورت هم پیمانکاران می توانند در هر مکان و زمان به داده ها دسترسی پیدا کنند و اطلاعات را به سادگی تفسیر کنند.

نقشه برداری از مکان ها
علاوه بر بررسی، نوآوری در نرم افزار پهپادها حالا به پیمانکاران این امکان را می دهد تا نقشه ها و مدلهای سه بعدی دقیقی را با استفاده از داده ها و فیلم هایی که پهپاد از پرواز جمع آوری می کنند، تولید کنند. این داده های بسیار دقیق از مکان مورد نظر می تواند هزینه ها را کم کند چونکه نقشه برداری دقیق به مهندسان کمک می نماید تا فعالیتهای خویش را تنظیم کنند که در این صورت هم خطر رخ دادن خطاهای انسانی در طراحی هم کاسته می شود. بعنوان مثال پهپاد Trimble Stratus، از یک سیستم تجزیه و تحلیل و تجسم داده برای ضبط تصاویر هوایی با وضوح بالا با از زمین مرجع استفاده می نماید. تنها کاری که مهندسان باید انجام دهند این است که نقاطی که قصد بررسی آنرا دارند بر روی پهپاد مشخص کرده و هواپیماهای بدون سرنشین را بر فراز آن منطقه پرواز دهند که این کار به آنها امکان دسترسی دقیق به نقشه توپوگرافی را می دهد. نقشه توپوگرافی نقشه ای است که برای نمایاندن خصوصیت های فیزیکی سطح زمین به کار می رود. این نقشه ها در مقیاس های بزرگ و کوچک می باشند و در مطالعات زمین شناسی به علت داشتن اطلاعات فواصل افقی یا ارتفاع عمودی به کار می روند. همانند ردیابی پیشرفت، وقتی نقشه برداری سه بعدی با یک بستر تجزیه و تحلیل مناسب ترکیب می شود، مهندسان می توانند این داده ها را با تیم خود و با اشخاص دیگر به اشتراک گذارند.

سلامت و امنیت
بر اساس گزارش سالانه سازمان بهداشت، ایمنی و محیط زیست(HSE) در سال ۲۰۱۹، لیز خوردن و سقوط هنگام کار دومین علت صدمات و تلفات در صنعت ساختمان سازی انگلستان بوده است. شرکت های ساختمانی بسیار نگران این مورد هستند و بدین منظور به دنبال راه هایی برای به حداقل رساندن این خطرات هستند. هواپیماهای بدون سرنشین می توانند به سرعت بررسی هایی را در مناطق خطرناک انجام دهند و پیمانکاران را از مناطقی که احتمال رخ دادن این صدمات در آنجا وجود دارد آگاه سازند. هواپیماهای بدون سرنشین از راه دور هدایت می شوند و این امر هنگام نقشه برداری از مکان هایی که ارسال افراد در آنجا بسیار خطرناک می باشد، ضروری می باشد. بعنوان مثال افراد برای نقشه برداری در معادن می بایست در اطراف سطوح سنگی و ناهموار حرکت کنند که این امر می تواند افراد را در معرض خطر قرار دهد. برخی از مناطق همینطور دارای ساختارهای خطرناک یا مواد خطرناک و قابل اشتعال هستند که کارگران نباید در مجاورت آنها باشند. اپراتورها می توانند به جای ارسال افراد، در یک فاصله ایمن بمانند و برای جمع آوری داده ها، هواپیمای بدون سرنشین را به سادگی در منطقه پرواز دهند که انجام این کار نه تنها سبب صرفه جویی در وقت و نقشه برداری دقیق می شود بلکه احتمال خطر را هم به حداقل می رساند.

منبع: