نخستین الماس در الماس دنیا در روسیه کشف شد

نیوزتل: اولین الماس دنیا موسوم به ˮماتریوشکاˮ(Matryoshka) که درون خود یک الماس دیگر دارد و آزادانه در آن حرکت می کند در روسیه کشف شده است.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، اکثر مردم فکر می کنند که الماس ها کمیاب تر از آنچه هستند که در واقعیت هستند. اما یک الماس خارق العاده اخیرا در روسیه کشف شده که بطور قطع بسیار کمیاب است و تنها نمونه ای است که تابحال کشف شده است.
این الماس حاوی الماس دیگری است که آزادانه داخل آن حرکت می کند و به خاطر شباهت آن با عروسک های سنتی روسی که چندین عروسک مشابه درون یکدیگر هستند، آنرا الماس ماتریوشکا نام نهاده اند.
این الماس غیرمعمول و خارق العاده در یک معدن در شرق روسیه واقع در شهر “نیوربا”(Nyurba) کشف شده است.
ابعاد الماس خارجی تنها ۴٫۸ در ۴٫۹ در ۲٫۸میلی متر و الماس داخلی ۶ میلی متر مکعب است.
الماس داخلی در یک حفره به اندازه ۱٫۹ در ۲٫۱ در ۰٫۶ میلی متر فضای حرکت دارد و حجم آن ۱٫۶ میلی متر مکعب است.
این الماس در کل ۰٫۶۲ قیراط (۱۲۴/۰ گرم) وزن دارد و تخمین زده می شود که الماس داخلی ۰٫۰۲ قیراط (۰٫۰۰۴ گرم) از این وزن را تشکیل دهد.
دانشمندان سازمان نیمه دولتی تحقیق و توسعه زمین شناسی “الروسا”(Alrosa) که معدن الماس نیوربا را اداره می کنند، “الماس ماتریوشکا” را در معرض تحلیل و بررسی های مختلفی مانند طیف سنجی مادون قرمز و رامان و میکروتوموگرافی اشعه ایکس قرار داده و تخمین زده اند که بیشتر از ۸۰۰ میلیون سال قدمت دارد. آنها در مورد چگونگی شکل گیری این الماس چند ایده دارند که توضیح می دهد چگونه الماس داخلی در ابتدا به وجود آمده و متعاقباً در الماس خارجی محصور شده است.

“اولگ کوالچوک” یکی از این دانشمندان می گوید: ما دو فرضیه اصلی داریم. طبق فرضیه اول، یک ماده معدنی از گوشته زمین در طول رشد خود یک الماس را گیر انداخته و بعداً در سطح زمین حل شده است و طبق فرضیه دوم، یک لایه از ماده الماس پلی کریستالین متخلخل به سبب رشد فوق العاده سریع درون الماس تشکیل شده است و رشد و فرآیندهای تهاجمی گوشته آنرا حل کرده اند و به این علت، یک الماس آغاز به حرکت آزادانه در داخل الماس دیگر کرده است.
بااینکه در دنیای الماس وجود حفره و ناصافی، عیب و نقص شمرده می شود و از ارزش الماس می کاهد، اما در الماس ماتریوشکا به سبب منحصر به فرد بودن اثر متضاد خواهد داشت.
پژوهشگران می گویند: تا آنجا که می دانیم تابحال چنین الماسی در تاریخ معدن کاوی جهان کشف نشده است. این الماس نمونه ای واقعاً بی نظیر از خلق طبیعت است.