در دانشگاه ام.آی.تی صورت گرفت بهبود کودکان بیمار با کمک خرس رباتیک

نیوزتل: پژوهشگران دانشگاه ˮام.آی. تیˮ در آزمایش جدیدی موفق شدند با یک خرس رباتیک به بهبود روحی کودکان بیمار کمک کنند.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از ام.آی. تی نیوز، پژوهش جدیدی برای اولین بار نشان داده است ربات های اجتماعی که در جلسات درمانی حضور دارند، می توانند به برانگیختن احساسات مثبت در کودکان بیمار کمک کنند.
بعضی از بیمارستان ها، از مداخله در روند درمانی کودکان استقبال می کنند و به متخصصان اجازه می دهند که روش های بالینی خاصی را برای درمان کودکان بستری شده به کار ببرند. این مراحل، فرآیندهایی مانند بازی کردن، آماده سازی و آموزش را برای مراقبت های پزشکی شامل می شود. روش های قدیمی، درمان از طریق فعالیت هایی در زمینه هنر، کاردستی، بازی و جشن را شامل می شدند.
پژوهشگران دانشگاه “ام. ای. تی”(MIT)، بیمارستان کودکان بوستون و “دانشگاه نورث ایسترن”(NU) آمریکا، یک خرس رباتیک موسوم به “هاگبل”(Huggable) را به کودکان بیمارستان کودکان بوستون ارائه دادند تا نحوه ارتباط آنها با ربات را بررسی نمایند.
در این آزمایش، بیشتر از ۵۰ کودک بستری شده در بیمارستان، به صورت تصادفی انتخاب شدند و در سه گروه قرار گرفتند. پژوهشگران، این سه گروه را با استفاده از خرس رباتیک هاگبل، برنامه مجازی هاگبل روی تبلت و یک خرس عروسکی معمولی مورد بررسی قرار دادند و توانستند نتایج امیدوارکننده ای در بعضی از کودکان مشاهده کنند.
این آزمایش، کارآیی هاگبل را در درمان کودکان بیمار ثابت کرد. نتایج آزمایش نشان داد کودکانی که با خرس رباتیک هاگبل بازی کردند، احساسات مثبت بیشتری را درانتها آزمایش بروز دادند. این کودکان، از تخت پایین می آمدند و در محیط اطراف خود قدم می زدند. آنها با عروسک رباتیک، رابطه عاطفی برقرار کردند، از آن سوال می پرسیدند و آنرا به ملاقات خانواده خود می بردند.

پژوهشگران این پژوهش نوشتند: بهبود روانی، فیزیکی و گفتاری در کودکان بیمار، نتایج مثبتی بودند که به بهبود سریع و بهتر آنها کمک کردند.
بااینکه این پژوهش در مقیاس کوچکی انجام شده اما اولین پژوهش در مورد بررسی ربات های اجتماعی در جهان واقعی و تاثیر آنها بر کودکان بیمار محسوب می شود. پژوهش های دیگر مشابه این پژوهش، در آزمایشگاه ها انجام شده اند و تعداد کمی از کودکان را مورد بررسی قرار داده اند.
پژوهشگران تاکید نمودند هاگبل طوری طراحی شده که بتواند به متخصصان حوزه سلامت کمک نماید اما نمی تواند جایگزین آنها باشد. “سینتیا بریزیل”(Cynthia Breazeal)، استادیار دانشگاه ام.آی. تی اظهار داشت: هاگبل می تواند یک همراه خوب برای کودکان بیمار باشد. ما فناوری هایی طراحی نموده ایم که مبتنی بر همکاری هستند اما تنها بر تعامل میان کودک و ربات تمرکز نکرده ایم. ما متخصصان و خانواده ها را نیز به این چالش دعوت کرده ایم برای اینکه هدف ما این است که فناوری را برای پشتیبانی از همه افرادی که در کیفیت مراقبت از کودک نقش دارند، به کار ببریم.
“دیردر لوگان”(Deirdre Logan)، روانشناس بیمارستان کودکان بوستون و نویسنده ارشد این پژوهش اظهار داشت: عروسک های رباتیک می توانند امکان تعامل انسانی را داشته باشند و به عادی شدن شرایط بیمارستان کمک کنند اما نمی توان آنها را همیشه و برای هر کودکی به کار برد. شاید بعضی از کودکان تمایلی نداشته باشند که همیشه با مردم صحبت کنند و واکنش بهتری نسبت به یک حیوان رباتیک نشان دهند. عروسک رباتیک به ما کمک می نماید تا بدانیم چه نوع درمان روانی به کودکان ارائه دهیم تا احساس تنهایی یا ترس را در آنها از بین ببریم.
این پژوهش، در مجله “Pediatrics” به چاپ رسید.

منبع: