یک گروه بین المللی از پژوهشگران ارائه دادند روش جدیدی برای جراحی غیرتهاجمی ریه

نیوزتل: یک گروه بین المللی از پزشکان، روشی غیرتهاجمی برای جراحی ریه عرضه کرده اند که عوارض جانبی کمتری به دنبال دارد.
به گزارش نیوزتل به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، سالانه افراد بسیاری به سرطان ریه مبتلا می شوند که یکی از کشنده ترین انواع سرطان است. پزشکان برای درمان بعضی از این افراد باید قسمتی از ریه آنها را طی جراحی “توراکوتومی” (thoracotomy) بردارند. جراحان در جراحی توراکوتومی، برشی در قفسه سینه ایجاد می کنند تا به اندام های قفسه سینه همچون قلب، ریه ها و مری دسترسی داشته باشند اما بیماران سپس پشت سر گذاشتن این روش جراحی، برای بهبودی به چند ماه زمان نیاز دارند. به همین دلیل، یک گروه بین المللی از پزشکان، روشی ایمن و غیرتهاجمی برای جراحی عرضه کرده اند تا بتوان از آن به شکل گسترده بهره برد.
این گروه پژوهشی در پروژه جدید خود نشان دادند ترکیب روش “جراحی توراکوسکوپی با کمک ویدئو”(VATS) و بستن شریان های ریوی با کمک یک ابزار مافوق صوت می تواند خطر خونریزی سپس جراحی، عوارض جانبی و درد را کم کند. VATS، نوعی روش جراحی قفسه سینه است که با کمک یک دوربین کوچک انجام می شود. جراحان، دوربین را در برش های به وجود آمده در قفسه سینه قرار می دهند تا طی جراحی از آن استفاده کنند.
این روش ترکیبی جدید برخلاف روش های جراحی کنونی که برش های بزرگی در قفسه سینه بیمار ایجاد می کنند، به برش های کوچکی نیاز دارد. گفتنی است که در هر دو نوع جراحی، خطر خونریزی تا حدی وجود دارد برای اینکه شریان های ریوی، بسیار باریک و شکننده هستند و مستقیماً به قلب متصل می شوند.

دکتر “موشه لیبرمن”(Moishe Liberman)، استادیار جراحی “دانشگاه مونترآل”(UdeM) کانادا اظهار داشت: ما با آزمایشی که در بیمارستان های کانادا، آمریکا و انگلستان انجام دادیم، دریافتیم که با کمک این روش می توانیم رگ های خونی ریه را به شکل ایمن و غیرتهاجمی ببندیم و از خونریزی طی جراحی پیشگیری نماییم.
هم اکنون فقط ۱۵ درصد جراحی های ریه در سراسر جهان، با روش VATS انجام می شوند برای اینکه جراحان نگران خطراتی مانند خونریزی هستند. لیبرمن اضافه کرد: من امیدوارم نتایج آزمایش بالینی ما بتواند اطمینان لازم را در مورد کاربرد و ایمنی این روش جراحی فراهم آورد و به جراحان اطمینان دهد تا خودرا با آن تطبیق دهند. در صورتیکه این روش موفقیت آمیز باشد، نتیجه خوبی برای بیماران خواهد داشت و به آنها کمک خواهدنمود تا درد کمتری تحمل کنند و زودتر سلامتی خودرا به دست آورند.

منبع: